Speisekarte

Winterspeisekarte Upstalsboom Parkhotel ab November 2023
Täglich von 12.00 Uhr bis 14.00 Uhr und 18.00 Uhr bis 21.45 Uhr
Vorspeisen | Starters
Tatar vom Graved-Lachs
| an Orangen-Fenchelsalat |
Tatare of graved salmon with orange fennel salad
Tatare of graved salmon with orange fennel salad
€ 9,50
„Waldorfsalat“
| Apfel-Selleriesalat mit Walnüssen und geräucherter Gänsebrust |
“Waldorf salad” apple celery salad with walnuts and smoked goose breast
“Waldorf salad” apple celery salad with walnuts and smoked goose breast
€ 9,50
Gegrillte Riesengarnelen
| im Salatbeet und Hausdressing |
Grilled king prawns with salad and house dressing
Grilled king prawns with salad and house dressing
€ 11,90
Suppen | Soups
Süßkartoffel-Ingwersuppe
| mit gegrillter Garnele |
Sweet potato and ginger soup with grilled shrimp
Sweet potato and ginger soup with grilled shrimp
€ 8,20
Rinderconsommé
| mit Fleischklößchen und Gemüse |
Beef consommé with meatballs and vegetables
Beef consommé with meatballs and vegetables
€ 7,50
Upstalsboom Krabbensuppe
| mit Dill-Sahne |
Upstalsboom crab soup with dill cream
Upstalsboom crab soup with dill cream
€ 8,20
Fleisch | Meat
Knuspriger Gänsebraten
| in Beifußsauce, Apfel-Zimtrotkraut und Kartoffelklößen |
Crispy roast goose in mugwort sauce, apple cinnamon red cabbage and potato dumplings
Crispy roast goose in mugwort sauce, apple cinnamon red cabbage and potato dumplings
€ 29,50
Gegrillte Hirschmedaillons
| an Rotwein-Wacholderjus, Apfel-Zimtrotkraut und Kartoffelgnocchi |
Grilled deer medallions with red wine juniper jus, apple cinnamon red cabbage and potato gnocchi
Grilled deer medallions with red wine juniper jus, apple cinnamon red cabbage and potato gnocchi
€ 29,50
Geschmorte Rinderroulade „Hausfrauen Art“
|Apfelrotkraut und Salzkartoffeln |
Braised beef roulade “Hausfrauen Style”, apple red cabbage and boiled potatoes
Braised beef roulade “Hausfrauen Style”, apple red cabbage and boiled potatoes
€ 19,50
Gegrillte Schweinemedaillons
| auf Lebkuchensauce, Süßkartoffelpüree und Rosenkohl |
Grilled pork medallions on gingerbread sauce, sweet potato puree and Brussels sprouts
Grilled pork medallions on gingerbread sauce, sweet potato puree and Brussels sprouts
€ 19,50
Rosa gebratenes Rinderfilet (200g)
| auf Gemüsebeet, Basilikumpesto und Kartoffelgnocchi |
Medium-rare fried beef fillet (200g) on a vegetable bed, basil pesto and potato gnocchi
Medium-rare fried beef fillet (200g) on a vegetable bed, basil pesto and potato gnocchi
€ 32,50
Fisch | Fish
Gebratenes Zanderfilet
| mit winterlicher Schwarzbrotkruste an Champagnerkraut und Kartoffelgnocchi |
Fried pikeperch fillet, winter brown bread crust, champagne cabbage and potato gnocchi
Fried pikeperch fillet, winter brown bread crust, champagne cabbage and potato gnocchi
€ 23,50
Gegrilltes Lachs-Forellenfilet
| an Orangen-Fenchelgemüse und Petersilienkartoffeln |
Grilled salmon and trout fillet with orange fennel vegetables and parsley potatoes
Grilled salmon and trout fillet with orange fennel vegetables and parsley potatoes
€ 21,50
Vegetarisch & Vegan | Vegetarian & Vegan
Gnocchi-Pilzauflauf
| mit frischen Kräutern |
Gnocchi mushroom casserole with fresh herbs
Gnocchi mushroom casserole with fresh herbs
€ 14,50
Süßkartoffel-Kürbiskernrösti (vegan)
| mit gebratenen Tofustreifen und Kokos-Currycreme |
Sweet potato pumpkin seed rosti with fried tofu strips and coconut curry cream
Sweet potato pumpkin seed rosti with fried tofu strips and coconut curry cream
€ 15,50
Dessert | Dessert
Christstollenparfait
| mit Zimtkirschen und Schlagsahne |
Christmas stollen parfait with cinnamon cherries and whipped cream
Christmas stollen parfait with cinnamon cherries and whipped cream
€ 8,50
Pralinen-Orangentörtchen
| mit Waldbeeren |
Praline orange tart with wild berries
Praline orange tart with wild berries
€ 8,90
Schokoladenmousse-Törtchen
| mit Schlagrahm und Amarena-Kirschen |
Chocolate mousse tartlets with whipped cream and amarena cherries
Chocolate mousse tartlets with whipped cream and amarena cherries
€ 8,50
Hausgemachte Rote Grütze
| mit Vanillesauce |
Red fruit jelly with vanilla sauce
Red fruit jelly with vanilla sauce
€ 7,50